Van Klaas tot Klaas:
Al meer dan 90 jaar
bakker van kwaliteit

In 1928 startte Klaas Fuite in IJsselmuiden een kleine dorpsbakkerij. Op ambachtelijke wijze maakte hij dag in dag uit de heerlijkste broden.

En ook nu, 90 jaar later, werken onze bakkers elke dag opnieuw aan de lekkerste broodproducten. Van Fuite is een echt familie bedrijf en de recepten worden al generaties lang overgedragen van Klaas op Klaas. Destijds opgericht door Klaas Fuite en vandaag de dag onder leiding van kleinzoon Klaas Fuite. Sinds 1928 zijn we verbonden met onze broodproducten en zoeken we elke dag naar nog betere en bijzondere smaken. Onze ambacht zit in de lange historie.

Mensen van Fuite

Iedereen werkt met bezieling en gebruikt creativiteit op een andere manier. Iedereen is verantwoordelijk over het perfectioneren van onze producten. Dit maakt onze producten ‘levend’. Er gebeurt iets.

Werken bij Fuite

Ben jij een bakker van kwaliteit en wil je zelf meehelpen in het ontwikkelen van de lekkerste brood & banket producten? Bekijk vacatures

Onze producten

Onze bakkers werken elke dag opnieuw aan de lekkerste producten. De bakkers Van Fuite bakken met verstand, het ambacht en met het hart. We produceren zo duurzaam mogelijk en willen al onze lekkere ingrediënten zo goed mogelijk gebruiken. We werken met de modernste technieken zodat iedereen vertrouwd, duurzaam en veilig kan genieten van ons ambacht.

Wanneer jij nog slaapt, steken wij onze handen uit de mouwen om met zorg de 300 verschillende soorten broden te bakken die 's ochtends in de winkel liggen. Ambachtelijk & vers Van Fuite.onze producten

Factsheet
Van Fuite

Er werken bij ons ongeveer 100 mensen

300.000 broden verlaten elke week onze bakkerij

We hebben meer dan 900 zonnepanelen op ons dak

Wij leveren in heel Europa

Er worden per week 1.000.000 broodjes gebakken

Op weg naar CO2 neutrale productie

4.000 meter aan lopende banden waar broden gebakken worden

Er worden per week 1.000.000 broodjes gebakken

Van Klaas tot Klaas in de tijd

1983

Vrachtauto's van Fuite

De eerste vrachtauto's Van Fuite die in de destijds dragende blauw-witte kleuren zijn opgemaakt. Volgens Harm Fuite was de Opel een geweldige wagen om in te rijden, zijn persoonlijke favoriet.

1982

Van order naar productielijst

Roel (links) is druk bezig met postzegels plakken op diverse facturen en Harm Fuite verwerkt op de eerste computer in de fabriek de orders tot productielijsten.

1980

Vernieuwing in de bakkerij

Uitbreiding Van Fuite in IJsselmuiden. Hoewel de bakkerij groeide verkeerde het financieel in zware wateren door een bankrente van 12%. Volgens Harm Fuite heeft de recessie destijds veel overeenkomsten met de huidige economische status.
1980

De start van de mechanisering

Oom Kees haalt een lading ambachtelijke broden uit de eerste bandoven (aangedreven door een lopende band). Dit was tevens de start van de mechanisering bij Van Fuite.

1975

De bezorgers van Fuite

De trotse bezorgers van het ambacht Van Fuite. Funfact; de vader (rechtsonderin) en moeder (2e van rechtsboven) van de huidige eigenaar Klaas staan er ook tussen!
1965

Ambacht in beeld

Voordat Van Fuite de overstap maakte naar Apeldoorn om met de bakkerij verder te groeien, was deze gevestigd in IJsselmuiden. De lampionoptocht is in IJsselmuiden al jaren een klassiek evenement. Van Fuite deed in 1965 ook mee met haar 'ambachtelijke wagen'.
1965

Van Klaas tot Klaas

Oprichter Klaas Fuite met al zijn zonen; Henk, Kees, Helmich, Steven en Harm Fuite. Klaas is tevens de opa van de huidige eigenaar; Klaas!
1939

Bakkerij & winkel in woonhuis

In de jaren '30 was de bakkerij van Fuite nog gevestigd in het woonhuis van de opa en oma van (huidige eigenaar) Klaas. Van grote koelcellen was destijds nog geen sprake waardoor de kelder altijd de plek was waar de ambachtelijke taarten werden gemaakt.