Onze route naar de
duurzaamste bakkerij van
de wereld

Wij hebben de ambitie om de duurzaamste bakkerij van de wereld te worden.

Een van de belangrijke stappen die daaraan bijdraagt is ons doel om in 2028 volledig Co2 neutraal te zijn. Om daar te komen kijken we naar nieuwe invullingen van onze energie behoefte, gaan we voedselverspilling tegen, werken we aan duurzame klantrelaties, verkorten we onze ketens en innoveren we onze producten.

Wil je weten welke stappen we inmiddels al hebben gemaakt? We nemen je graag mee op onze reis.

Welke stappen hebben we al gemaakt?

— 2021

Bakkers documentaire

Begin 2021 kwam onze documentaire ambachtsmeesters uit die inzicht geeft in het productieproces en in onze graan keten. Wie is Fuite? Wie is de leverancier? Hoe zit het bedrijf in elkaar? Bekijk de documentaire hier.

— 2019

Tweede leven

Vanaf 2019 wordt het retourbrood niet weggegooid maar als veevoer gebruikt voor dieren.

— 2019

Vitaliteit

In 2019 is het medewerkers vitaliteit traject gestart: besloten om met de gezondheid van medewerkers aan de slag te gaan.

— 2018

Zonne-energie

In 2018 zijn er 900 zonnepanelen op ons dak gelegd. Dit brengt ons weer een stapje dichterbij Co2-neutraliteit.


— 2018

Vervanging van soja

In 2018 zijn we waar mogelijk de Soja uit Brazilië gaan vervangen voor bonenmeel uit Nederland of Duitsland. 

— 2015

Duurzaame olie

Sinds 2015 hebben we palmolie, wat niet duurzaam is, vervangen voor Raapolie dat komt uit Oost Europa.

— 2011

Proces optimalisatie

In 2011 zijn we gestart met het continue verbeteren van onze processen en de ontwikkeling van onze medewerkers.


al meer dan 90 jaar bakker van kwaliteit

Begonnen als een dorpsbakker in IJsselmuiden in 1928 is Van Fuite inmiddels 90 jaar later uitgegroeid tot de kwaliteitsbakker van Nederland.
Over van Fuite